Veranderend klimaat vraagt om extra hoveniers

//Veranderend klimaat vraagt om extra hoveniers

Veranderend klimaat vraagt om extra hoveniers

Het klimaat in Nederland verandert. Hete en droge zomers, afgewisseld door tropische stortregens vragen om drastische maatregelen in de groene sector. En juist daarom is de vraag naar goed opgeleide hoveniers groot. Lentiz Cursus & Consult start in september weer met vakgerichte hoveniersopleidingen in de avonduren in Maasland en Barendrecht.

Informatieavond op 22 juni in Barendrecht en op 27 juni in Maasland!

“Afgelopen zomers hebben we in ons land ervaren dat ons klimaat verandert. De groene sector zit te springen om vakmensen die hier op in kunnen spelen”.

“Het vakmanschap van hoveniers is veel breder dan het aanleggen van tuinen. Wat te doen met het afvoeren van regenwater? Hoe het water op te vangen en te gebruiken in droge perioden? Welk type tuin helpt het klimaat? Welke planten en bloemen zorgen voor een toename van de biodiversiteit? Hoe kunnen we met begroeiing zorgen voor verkoeling in stedelijk gebied? Het zijn de vraagstukken van deze tijd waar hoveniers het verschil maken.”

Zij-instromers
Lentiz biedt de vakopleidingen in de groensector speciaal aan in de avonduren zodat een combinatie met werk en/of gezin goed mogelijk is. Dat maakt de opleidingen interessant voor mensen die al in de groene sector werken, maar met name ook voor zij-instromers. “Meer dan de helft van de cursisten die deze maand in deze regio examen doen, is zij-instromer. Het zijn mensen die altijd al graag buiten in het groen wilden werken. Vanwege de actualiteit én grote vraag naar vakmanschap zetten zij nu de stap naar een nieuwe dynamische sector”.

Na de zomer zijn de hoveniersopleidingen van Lentiz te volgen in Barendrecht en Maasland.
Met de opleidingen wordt een erkend vakdiploma behaald van de VHG Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners en de Stichting Onderwijs Groenvoorziening (SOG).

Voor meer info en aanmelden; kijk op de website www.lentiz.nl/cursus-en-consult/cursus/vhg-branche-opleiding-hovenier/ of neem contact met ons op via cursus-consult@lentiz.nl of 088-3382283

2022-05-11T13:59:11+02:0010 mei 2022|Nieuws|