Villatuinen aan het Como-meer

//Villatuinen aan het Como-meer

Villatuinen aan het Como-meer

In de omgeving van de Italiaanse meren zijn tal van fraaie villatuinen te bezoeken. Aan het Como-meer liggen er twee: Villa Carlotta en Villa Monastero. Indrukwekkende historie is hier gecombineerd met interessant groen. Zowel voor de leek als voor de kenner.

September kan een van de aangenaamste maanden van het jaar zijn. De zomerhitte is voorbij, de herfstregen nog op afstand. Het zonlicht schijnt laag en lijkt gefilterd, zo komen alle tinten groen het best tot hun recht. Een tuin bezoeken is daarom vaak het mooist in september. Geen toeval dus dat ik in die maand vorig jaar aan het Como-meer verbleef. De hoge bergen op de achtergrond vormen hier een spectaculair decor dat de tuinen extra bijzonder maakt. Met een oppervlakte van 146 km² is het Comomeer het op twee na grootste van de Italiaanse Alpenmeren.

Het hele verhaal lezen? Hier vindt u alle winkels waar het magazine verkocht wordt in Nederland en België: www.tijdschriftdetuin.nl/verkooppunten/ Of neem een abonnement a € 38,50 per jaar (NL) en kies uit de volgende cadeaus: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk/ Een mail met uw adresgegevens en iban naar info@tijdschriftdetuin.nl volstaat.

2018-10-19T13:06:16+02:0019 oktober 2018|Nieuws|