Winter is around the corner

//Winter is around the corner

Winter is around the corner

Laatste themarondleiding van 2018 bij Kijktuinen Nunspeet op donderdag 25 oktober 2018 met een rondleiding om 14.00 uur.

De een knipt alle beplanting af en ruimt al het gevallen blad op zodat we “netjes” de winter in gaan. Anderen laten alles staan omdat ze dat mooi vinden of nuttig. Wat kan of moet er al gesnoeid worden voor de winter of doen we dat juist in de winter of in het voorjaar. WAT is de juiste manier en WAAROM moet het zo. Veel vragen waar u tijdens deze themadag antwoord op kunt krijgen.

De gids zal u gedurende de rondleidingen het een en ander vertellen over het winterklaar maken van de tuin en hoe dat in de Kijktuinen Nunspeet gebeurd. Waarom de rozen voor en in de winter al een deel teruggesnoeid worden en de vaste planten niet worden afgeknipt. Wat krijgt een winterdek en waarom en hoe wordt er afgedekt. U ziet wel, vragen te over. Ook uw vraag kan aan de orde komen.

Aan de Kienschulpenweg 26 te Nunspeet ligt een stuk grond, ingeklemd tussen het Veluwse bos en de oude Zuiderzeestraatweg, waar tuin- en landschapsarchitect Leen Goedegebuure zijn ideeën kwijt kan en waar u ideeën op kunt doen.  Tuinen om in rond te kijken. Deze Kijktuinen zijn hobby; het eigenlijke werk is het bedrijf Goedegebuure, tuin- en landschapsarchitecten, waar zowel tuinen voor particulieren worden ontworpen als het groen met parkeerplaatsen en toevoerwegen bij hotels, congrescentra, bankgebouwen e.d.  Sinds 1996 is zijn “bureau voor vormgeving van de buitenruimte” bezig geweest met het omvormen van 4,5 hectare grond in een eldorado voor de tuinliefhebber. Het langgerekte terrein van ca 2 hectare is inmiddels veranderd in een schitterend park, waarin zich verschillende tuinen bevinden. Elk van de tuinen heeft een eigen sfeer en karakter en wordt van de andere tuinen gescheiden door hagen.

Daarnaast zijn er ook diverse doolhoven voor jong en oud.  Deze bestaan uit bijna 3 km aan paden opgedeeld in verschillende doolhoven in diverse moeilijkheidscategorieën voor jong en oud. Zo zijn er diverse doolhofspelletjes en puzzels als ook een palendoolhof en een kistendoolhof. Het hoogtepunt is natuurlijk het grote maïsdoolhof en een blotevoetenpad. Ervaar de sensatie.

De tuinen zijn ook voor rolstoelen en kinderwagens goed begaanbaar.

Sinds een aantal jaren beschikt Kijktuinen Nunspeet ook over een aparte ruimte waar zo’n 1000 soorten (bijzondere) vaste planten, bollen/knollen, heesters e.d. worden aangeboden. Het grootste deel van het sortiment is gemaakt en opgekweekt uit planten die te zien zijn in de Kijktuinen Nunspeet. “Handmade” dus. Deze “kwekerij” kan ook apart bezocht worden en is niet gekoppeld aan entree van de tuinen.

De Kijktuinen en de kwekerij zijn gelegen aan de Kienschulpenweg 26 in Nunspeet en zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.
De entreeprijs voor de tuinen bedraagt € 7,50.
Voor kinderen en groepen is er een aangepast tarief, evenals in het voor- en naseizoen.
Voor de echte liefhebber is er een voor maar € 30,00 per jaar de liefhebberspas met vele kortingen en extra’s.
Tevens zijn er diverse arrangementen samengesteld.
Zie www.kijktuinen.nl
Bij deelname aan de themarondleiding bedraagt de entree € 10,00.

2018-03-30T10:52:35+02:0023 oktober 2018|Nieuws|