Volume en variatie in de border

//Volume en variatie in de border

Volume en variatie in de border

Kwekerij Sevenhills is zo’n plek waar je als tuinliefhebber erg gelukkig van wordt. Er staat een verrassend aanbod aan vaste planten in forse potmaten. Wie hier koopt, heeft al snel een goed gevulde, kleurrijke border. En wie zoekt, vindt hier ook nog verrassend veel onbekende planten. Een kwekerij voor de avonturiers onder ons.

Wie Kwekerij Sevenhills binnen loopt, wordt al meteen hebberig. Bij de entree staan veel bloeiende vaste planten opgesteld, in smaakvolle combinaties. Als u weinig weet over het aanleggen van borders pakt u hier gewoon een aantal planten zoals ze staan gepresenteerd, en zet die precies zo in uw eigen tuin. Succes verzekerd. Voor de kenner valt direct op dat het sortiment niet alledaags is. Tussen veel bekende vaste planten staan ook minder bekende soorten en cultivars. De nieuwsgierigheid is gewekt.

Henk en Elly Zevenbergen runnen het bedrijf. Met meer dan 25 jaar ervaring in het vermeerderen van vaste planten mag je gerust stellen dat zij over een gedegen planten- en sortimentskennis beschikken. ‘Specifiek op het gebied van vaste planten, siergrassen, bamboes, kruiden, varens en bodembedekkers’, vertelt Elly. Henk volgde ooit een technische opleiding en richtte zich daarna op zijn hobby. Rondom de privéwoning stopte hij alle energie in een mooie tuin. ‘Voor planten reden we vaak naar kwekers in Brabant en dat bracht ons op het idee om eens zelf te gaan kweken.

Het hele verhaal lezen? Hier vindt u alle winkels waar het magazine verkocht wordt in Nederland en België: www.tijdschriftdetuin.nl/verkooppunten/ Of neem een abonnement a € 39,95 per jaar (NL) en kies uit de volgende cadeaus: www.tijdschriftdetuin.nl/welkomstgeschenk

2019-10-17T08:55:16+02:0017 oktober 2019|Nieuws|