Wie weet hoe ik heet?

//Wie weet hoe ik heet?

Wie weet hoe ik heet?

Vroeger beschouwden ze me als een parasiet van granen. Sorry hoor, ik kan er ook niets aan doen dat ik niet op eigen benen kan staan. Ik groeide vroeger in het zuiden van Nederland samen op met wintergraan. Als het graan ging kiemen stuurde ik snel een kiemworteltje naar een graankorrel en die graanplant zorgde dan voor me. Wat is daar nou erg aan? Alle mensen doen niet anders als graan opeten en dat mag blijkbaar ongestraft! Die mensen hebben me het leven zo zuur gemaakt dat ik in feite in Nederland uitgeroeid ben. In enkele tuinen en heemtuinen vertroetelen ze me, maar wil je me in het wild zien dan moet je toch naar Oostenrijk, Duitsland of Frankrijk.

 

Scroll naar beneden voor het juiste antwoord…

 

 

Melampyrum arvense – Wilde weit

2021-06-04T11:22:54+02:0020 juli 2021|Nieuws|