3 tips om jouw tuin in shape te houden

//3 tips om jouw tuin in shape te houden

3 tips om jouw tuin in shape te houden

Heb jij een tuin bij jouw thuis? Dan zul jij vast weten hoe fijn het is om je terug te trekken in je tuin, een boek te lezen of te genieten in de zon. Het is een gezellige plek om samen te komen met familie en vrienden. Een tuin kan je inrichten zoals jij wilt, maar een tuin heeft ook onderhoud nodig. Planten, klimop of bloemen hebben hun eigen verzorging nodig. Met deze praktische tips weet jij perfect jouw tuin in shape te houden!

Bestrijd ongedierte
Een tuin kan je op verschillende manieren leuk aankleden door bijvoorbeeld planten, bloemen of een tuinset toe te voegen. Deze planten en bloemen hebben vaak veel onderhoud nodig. Wanneer je bijvoorbeeld een buxus in je tuin hebt staan, moet je er mee rekening houden dat er insecten schade kunnen aanrichten. Insecten bestrijden is daarom erg belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat je tuin niet aangetast wordt door ongedierte en je planten langer meegaan. Het zou zonde zijn om planten na een aantal jaar te moeten vervangen.

Voeding
Planten en bloemen kunnen niet zonder water, grond en bepaalde voedingsstoffen. Om een gezonde tuin te krijgen en te behouden is het daarom van belang dat je ze voelde stoffen geeft om optimaal te kunnen leven. Dit kan je doen door regelmatig een beetje compost te verspreiden. Geef planten en bloemen ook voldoende water, zeker in de zomer is dit erg belangrijk. Door hier voldoende op te letten zorg je ervoor dat je tuin er ook steeds stralender uit gaat zien en haal jij het beste uit jouw eigen tuin!

Plan een tuin uurtje in
Het is belangrijk om je tuin netjes bij te houden. Probeer elke week een vast uurtje in te plannen om in de tuin te werken. Dit voorkomt dat je werk opstapelt en bovendien blijft je tuin er zo elke week netjes uit zien. Het verschilt natuurlijk wel wat voor een tuin je hebt en of je tuin veel onderhoud nodig heeft. Dan kan het zijn dat je per week wat meer vaste uren in moet plannen. Kijk vooral wat voor jezelf fijn is en wat voor regelmaat in je week kan zorgen. Een overzichtelijke en opgeruimde tuin geeft veel rust.

Het is belangrijk om ongenodigde insecten te bestrijden, voldoende voeding te geven aan je planten en wekelijks een uurtje in de tuin werken. Met deze tips weet jij jouw tuin perfect in shape te houden en een buxusmot in je tuin te voorkomen.

2021-07-20T10:02:12+02:0020 juli 2021|Nieuws|