Winterharde tuinorchideeën

//Winterharde tuinorchideeën

Winterharde tuinorchideeën

Voorjaar: het seizoen voor de tuinorchideeën is weer begonnen! In april en mei laten de aardorchideeën (Pleione) zich als eerste zien. De witte tot donkerroze bloemen verschijnen uit schijnbollen voordat er blad te zien is en zorgen al voor een kleurig spektakel. Uit zo’n pot vol met schijnbollen komen gerust een tiental bloemen, die heel duidelijk laten zien dat het hier echt om orchideeën gaat! Ze groeien gemakkelijk op een humeuze plaats in de tuin of in een platte schaal, die bij elke Paasbrunch een absolute eye-catcher vormt. Tijdens de bloei naar binnen halen en daarna de tuin in, daar is deze orchidee uitermate voor geschikt.

Pleione Garden Orchid

Vanaf half mei tot en met juni is het de beurt aan de Cypripediums, in het Nederlands ook wel vrouwenschoentjes geheten. De bloemen behoren tot de grootste van de winterharde tuinorchideeën en zijn ook nog eens uitermate kleurrijk: van wit tot geel, van dieprood tot lichtroze. Cypripedium formosanum is de eerste die zich laat zien met een waaiervormig blad en het kenmerkende deukje in de bloembellen. Wit met roze vlekjes is de opvallende bloeikleur. Daarna komt een reeks aan hybriden en soorten Cypripediums, die zich met hun schitterende bloemen tot eind juni in de tuin laten bewonderen.

cypripedium Garden Orchid

Calanthe is de veelkleurige orchidee die zich in juni laat zien. Per plant verschijnen talloze geurende trossen vol ontelbare bloemetjes boven het frisse groen van het blad, dat ook in de winter zichtbaar blijft. Net als Cypripedium en Pleone is deze orchidee geschikt voor een plaats in de halfschaduw. Vanwege de fraaie bloei die relatief lang duurt en het parfum van die bloemen is het ook een ideale plant om in een pot op het terras neer te zetten.

Calanthe Garden Orchid

De spectaculaire nieuwe hybriden van Bletilla kunnen niet alleen in de volle grond maar ook prima in een pot worden gebruikt. Deze ronduit spectaculaire orchidee voelt zich ook in de volle zon op haar gemak. Er heeft inmiddels een forse verbetering in de teelt plaatsgevonden waardoor de kleurige trossen, die zich aan lange stengels bevinden, getooid zijn met grotere bloemen en meer dan ooit opvallen. Van wit tot diep roze en zelfs rood, maar ook alle tinten geel zijn inmiddels op de markt. Een tot nu toe wat minder bekende plant, die zich echter door zijn spectaculaire bloei absoluut gaat bewijzen!

Bletilla Garden Orchid

Wilt u meer weten over deze spectaculaire planten? Kijk dan op de websites van www.gardenorchid.nl of www.tuinorchidee-webshop.nl

2021-01-14T11:21:58+02:0014 januari 2021|Nieuws|