Zwemvijver van het jaar 2016

//Zwemvijver van het jaar 2016

Zwemvijver van het jaar 2016

LilyPond en Koninklijke Ginkel Groep winnen competitie Zwemvijver van het Jaar 2016

Op zaterdag 27 februari zijn tijdens VHG Vakmiddag op TuinIdee in ’s-Hertogenbosch de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de Zwemvijver van het Jaar 2016 competitie. LilyPond kreeg de prijs voor de beste particuliere zwemvijver en Koninklijke Ginkel Groep won de prijs in de categorie particulier natuurlijk zwembad.

Particuliere zwemvijver
De jury is enthousiast over het ontwerp en de uitvoering van De Ecologisch Zwemvijver van LilyPond. “De beleving is in deze tuin optimaal: je waant je in een bloemrijk Hollands waterlandschap. Het heldere rechtlijnige concept versterkt de kracht van de beplanting. Zwemvijver en tuin gaan prachtig in elkaar over. Enerzijds is er de zorgvuldig afgewerkte overgang naar het gazon en anderzijds de prachtige, bijna onzichtbare overgang van de regeneratiezone naar oeverbeplanting. Deze weelderige overgang bepaalt onder andere het succes van deze tuin. ”De bosrijke omgeving en de hoge bomen in de tuin zorgen voor veel schaduw. Dit heeft indirect invloed op de plantengroei en dus ook op de waterkwaliteit. De jury heeft de waterkwaliteit als goed beoordeeld.

LilyPond B.V. Wageningen (winnaar zwemvijvers)

Particulier natuurlijk zwembad
Het Natuurlijk Buitenleven-bad van Koninklijke Ginkel Groep is de winnaar in de categorie particulier natuurlijk zwembad. Het zwembad is mooi gepositioneerd en de jury is enthousiast over dit evenwichtige, rustige ontwerp en de heel nette uitvoering van het bad, de vlonders en de beplanting. “Deze tuin is met een trapveldje, zwembad en twee terrassen een ideaal ingerichte plek voor het buitenleven van het hele gezin. Het zwembad heeft een goede waterkwaliteit en is mooi in het groen geïntegreerd. De consequente inpassing van de bamboevlonders geeft rust in het ontwerp en draagt bij aan de natuur- en groenbeleving. Positief dat het water wordt verwarmd met behulp van zonne-energie.”

Koninklijke Ginkel Groep Veenendaal (2)

Breed toepasbaar
De winnende projecten concurreerden met drie andere genomineerde: de Puur natuur-zwemvijver van Bruggeman hoveniers I ontwerpers, de andere inzending van Koninklijke Ginkel Groep: de Wellness-zwemvijver en het Natuurlijk zwembad met rand van De Lingebrug hoveniers. Alle inzendingen laten zien hoe groot de toegevoegde waarde van natuurlijk zwemwater in tuinen is voor de gebruikers.

Over Branchevereniging VHG
Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. Zij zijn actief in de aanleg, renovatie en het onderhoud van particuliere en bedrijfstuinen, openbaar groen, dak- en gevelbegroening, interieurbeplanting en als boomspecialist. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt ‘de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij.

2016-03-01T14:48:02+02:001 maart 2016|Nieuws|