Winterwandelingen in de Hortus

//Winterwandelingen in de Hortus

Winterwandelingen in de Hortus

De winter is te mooi om binnen te blijven. In de Hortus Amsterdam organiseren ze elk weekend rondleidingen door de tuin en kassen. Iedere zondagmiddag zijn deze gidstours gratis voor bezoekers en een keer per maand op zaterdag duikt een Hortusrondleider dieper in een plantenthema.

De botanische tuin van Amsterdam is een prachtige plek om doorheen te wandelen, zelfs in de winter. Maar als je echt wilt begrijpen wat je ziet, is een rondleiding met een gids een aanrader. Op de zondagen zijn er gratis instap-rondleidingen langs de hoogtepunten van de collectie en de geschiedenis van de bijna 400 jaar oude tuin. Op sommige zaterdagen komen er speciale thema’s aan bod.

Op zaterdag 18 januari is er een rondleiding over Bomen en boomknoppen. De bomen in de tuin lijken kaal, maar in de knoppen zit de belofte van het voorjaar. Zijn ze te vroeg dit jaar? Leer een bladknop van een bloesemknop te onderscheiden. Aanvang 14:00 uur, deelname is €4,50 exclusief entree.

En op zaterdag 8 februari is er een rondleiding langs een van de bijzondere collecties van de Hortus, de cycadeeen. Oerplanten die vele fases van de aardgeschiedenis hebben overleefd. Aanvang 14:00 uur, deelname is €4,50 exclusief entree.

Tickets te koop via de website dehortus.nl/programma/activiteiten/

De Hortus Botanicus Amsterdam is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. De tuin werd in 1638 opgericht als Hortus medicus en groeide in vier eeuwen uit tot een prachtige botanische tuin met een bloeiende collectie. De organisatie wordt gestuurd door een zelfstandige Stichting die, naast een jaarlijkse bijdrage van de gemeente Amsterdam, in haar eigen inkomsten voorziet door kaartverkoop, horeca en winkel, en met de steun van haar Vriendenvereniging. De Hortus is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het hele jaar door zijn er activiteiten en evenementen die de hortus zelf organiseert. Meer informatie op dehortus.nl.

2020-01-13T09:06:08+02:0013 januari 2020|Nieuws|